Förutbildning
Grundläggande behörighet + Matematik 3c eller Matematik D och Fysik 1a eller Fysik 1b1 + 1b2.
Syftet med basterminen vid Malmö universitet är att komplettera en annan gymnasieutbildning än naturvetenskaplig eller teknisk med de förkunskaper som behövs för fortsatta studier inom naturvetenskap och teknik vid universitetet. Basterminen ger, i de aktuella ämnena, kunskaper motsvarande gymnasiekurserna på naturvetenskapsprogrammet.
Prestationer på basår kan inte medtagas i akademisk examen.
Efter godkänd bastermin erbjuds platsgaranti på högskoleingenjörsutbildningar vid Malmö universitet som startar kommande hösttermin. Behörigheten måste vara uppfylld vid sista kompletteringsdatum och utbildningen sökt senast sista ordinarie ansökningsdatum.
Undervisning sker genom föreläsningar, övningar, laborationer, konsultationer och liknande, företrädelsevis på campus. Obligatoriska moment anges i respektive kursplan.
Undervisningen planeras så att den ger studenten förmåga till och vana vid att arbeta såväl självständigt som i grupp. Metodkunskap prioriteras framför detaljkunskap. Den lärarledda undervisningen avser primärt att stödja studentens självstudier och huvudvikten i denna läggs vid det som ger förståelse, överblick och sammanhang. Detta avspeglar sig i examinationen. De olika kurserna utformas så långt som är möjligt så att de stödjer och drar nytta av varandra.
Examination sker genom tentamina, laborationer, redovisningar och andra inlämningsuppgifter enligt vad som framgår i respektive kurs kursplan.
Lärandemålen i basterminens kurser är sådana att de ska motsvara de av Skolverket fastställda mål för motsvarande gymnasiekurser samt att studenten ska ha uppnått värderingsförmåga och förhållningssätt till naturvetenskaplig utbildning och förbereda inför fortsatta högskolestudier.
Prestationer på basår kan inte medtagas i akademisk examen.
Basterminen är en förutbildning som regleras enligt särskild förordning (SFS nr: 2018:1519).
Undervisningsspråk svenska och engelska.
I respektive kursplan framgår de förkunskapskrav som krävs för uppflyttning inom programmet.
Beslut om avveckling av ett utbildningsprogram medför att utbildningsplanen upphör att gälla, dock först efter att studenter haft möjlighet att slutföra utbildningen inom nominell studietid (beräknat på sista antagningen till programmets första termin) samt därefter, som lägst, följande två terminer, kallad avvecklingsperiod.