Avancerad nivå
45hp inom huvudområdet Urbana studier varav kursen US710E Urbana studier: Urban affärs- och samhällsutveckling skall vara godkänd.
Ingår i huvudområdet Urbana studier på nivå 91-120hp.
Kursen är forskningsförberedande och fördjupar och vidareutvecklar de teoretiska och metodologiska kunskaper samt generiska färdigheter som studenten förvärvat inom mastersprogrammet Urbana studier: Urban affärs- och samhällsutveckling – fastigheter och transporter. Kursen ämnar möjliggöra aktivt deltagande i forskningsprojekt med applicering av ekonomiska (företagsekonomi, nationalekonomi, ekonomisk geografi) forskningsfrågor inom Urbana studier.
Kursen ger möjlighet till aktiv medverkan i forskningsprojekt kopplade till Institutionen för urbana studier. Handledning sker med hjälp av forskare verksamma inom de aktuella forskningsprojekten.
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
1. visa fördjupad kunskap om och förståelse av praktiskt arbete med forskningsfrågor
2. visa förmåga att genom ett praktiskt forskningsarbete tillämpa sina teoretiska kunskaper inom huvudområdet urbana studier
3. visa förmåga att redogöra för ett relevant, självvalt tema eller en frågeställning relaterat till huvudområdet urbana studier
4. sammanställa och presentera en skriftlig rapport kopplad till forskningspraktik
5. visa förmåga att inom urbana studier göra bedömningar med hänsyn till relevanta vetenskapliga, samhälleliga och etiska aspekter samt visa medvetenhet om etiska aspekter på forsknings- och utvecklingsarbete
6. visa förmåga att hämta ny kunskap från forskningsrelaterad praktik
7. visa insikt om vetenskapens möjligheter och begränsningar, dess roll i samhället och människors ansvar för hur den används
Självständiga litteraturstudier, handledning, seminarium samt aktivt forskningsarbete.
Skriftlig rapport (30hp) (UG) (lärandemål 1-7)
För betyget godkänd på hela kursen (30 hp) krävs att den skriftliga rapporten är godkänd.
Bestäms i samråd med handledare och examinator
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).
Om en kurs har upphört att ges eller har genomgått större förändringar ska studenterna, under ett år efter det att förändringen har skett, erbjudas två tillfällen för omprov baserade på den kursplan som gällde vid registreringen.
Om en student har beslut om riktat pedagogiskt stöd, har examinator rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra prov på ett alternativt sätt.