Grundnivå
Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller Matematik 2b eller Matematik 2c, Naturkunskap 1b eller Naturkunskap 1a1 + 1a2, Samhällskunskap 1b eller Samhällskunskap 1a1 + 1a2, Engelska 6
KSBYO Byggd miljö
G1N / Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav
Kursen ingår i huvudområdet byggd miljö på nivå 1-60 hp och ingår examensfordringarna för kandidatexamen i byggd miljö.
Kursen syftar till att utveckla grundläggande teoretiska och tillämpade kunskaper i vetenskapliga metoder inom fältet urbana studier. Under kursen utvecklar studenten förmåga att välja och tillämpa kvalitativ och kvalitativ metod, att kritiskt granska vetenskapliga arbeten med avseende på forskningsfrågors utformning, metodval, metodtillämpning, forskningsetiskt förhållningssätt och vetenskapsteoretisk utgångspunkt.
Efter genomgången kurs ska studenten kunna:
- redogöra för grundläggande vetenskapliga förhållningssätt och vetenskapsteoretiska utgångspunkter inom fältet urbana studier
- redogöra för etiska aspekter inom forskning och vetenskapligt skrivande
- formulera vetenskapliga frågeställningar och redogöra för kopplingen mellan forskningsfråga och metodval
- tillämpa grundläggande vetenskapliga metoder inom urbana studier
- kritiskt granska sitt eget och andras vetenskapliga arbeten muntligen och skriftligen med utgångspunkt i vetenskapliga förhållningssätt och vetenskapliga normer
- föreläsningar
- seminarier / workshops
- grupparbete
- muntliga presentationer
- individuell skrivuppgift
Examinationen består av följande uppgifter:
- gruppuppgift, 4,5 hp (UG) (lärandemål 1-5)
- individuell skrivuppgift, 3 hp (UV) (lärandemål 1-5)
Individuell bedömning sker för samtliga lärandemål.
För kursbetyget Godkänd krävs att samtliga examinationer är godkända. För kursbetyget Väl godkänd krävs dessutom att den individuella skrivuppgiften är väl godkänd.
- Grønmo, S. (senaste upplagan). Social research methods: qualitative, quantitative and mixed methods approaches. Sage, Thousand Oaks. (valda kapitel)
- Ward, K. (senaste upplagan). Researching the City. Sage Publications, Thousand Oaks. (valda kapitel)
Vetenskapliga artiklar, bokkapitel och övrigt material som tillhandahålles elektroniskt.
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).
Om en kurs har upphört att ges eller har genomgått större förändringar ska studenterna, under ett år efter det att förändringen har skett, erbjudas två tillfällen för omprov baserade på den kursplan som gällde vid registreringen.
Om en student har beslut om riktat pedagogiskt stöd, har examinator rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra prov på ett alternativt sätt.