Kursplan hösten 2025
Kursplan hösten 2025
Benämning
Medie- och kommunikationsvetenskap: Medieprojekt termin 5
Engelsk benämning
Media and Communication Studies: Media Project Semester 5
Kurskod
KK450A
Omfattning
7.5 hp
Betygsskala
UV / Underkänd (U), Godkänd (G) eller Väl godkänd (VG)
Undervisningsspråk
Svenska, inslag av engelska kan förekomma.
Beslutande instans
Fakulteten för kultur och samhälle
Fastställandedatum
2021-04-07
Gäller från
2021-08-30
Behörighetskrav
Avslutat 120 hp från kurser inom termin 1-4 på programmet Medie- och kommunikationsvetenskap: Medieaktivsm, strategi och entreprenörskap (HGMKV).
Utbildningsnivå
Grundnivå
Inget huvudområde.
Fördjupningsnivå
G2F
Fördjupningsnivå i förhållande till examensfordringarna
Kursen ingår i huvudområdet Medie- och kommunikationsvetenskap och kan ingå i examensfordringarna för en kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap.
Syfte
Kursen syftar till att arbeta projektorienterat med kunskapsproduktion i ett annat sammanhang än uppsatsens akademiska målgrupp genom att problemställning, resultat och/eller analys från examensarbetet omarbetas i andra former.
Kursen syftar därmed till att fördjupa befintliga kunskaper och färdigheter i gestaltning samt tillämpningen av ett handlingsperspektiv på medier och kommunikation.
Kursen syftar även till att fördjupa studentens reflexivitet i förhållande till den egna kunskapsprocessen samt studentens framtida roll i mediesamhället.
Innehåll
- Omarbeta examensarbetets problemställning, resultat och/eller analys i vald form.
- Identifiera en målgrupp och ett sammanhang utanför uppsatsens akademiska målgrupp.
- Tillämpning av befintliga gestaltningskunskaper i ett eget medieprojekt och ett nytt sammanhang.
- Reflektera över den egna kunskapsprocessen och identifiera behov av ytterligare kunskap och kompetens i förhållande till eget medieprojekt och det omgärdande mediesamhället.
- Diskutera eget och andras medieprojekt gällande kunskapsproduktion, kunskapsförmedling och/eller tillämpning.
Lärandemål
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- Omarbeta en utvald aspekt av examensarbetet utifrån vald form och relevant målgrupp och sammanhang.
- Genomföra ett medieprojekt som förhåller sig till examensarbetet genom förmedling, fördjupning, och/eller tillämpning till vald målgrupp och sammanhang.
- Reflektera över den egna kunskapsprocessen ifråga om genomfört medieprojekt och behov av ytterligare kunskaps- och kompetensutveckling i sin framtida roll i mediesamhället.
Arbetsformer
Undervisning bedrivs genom främst genom grupparbeteeget arbete med handledning. Föreläsningar och seminarier förkommer i mindre utsträckning.
Bedömningsformer
Medieprojektet examineras i två sammanhörande uppgifter:
1) Presentation av omarbetat examensarbete i vald form motsvarande 5 hp, vilket examinerar lärandemål 1 och 2. Detta bedöms U/G/VG.
2) En poster som redogör och reflekterar över projektets kunskapsprocess och identifierar ytterligare behov av kunskap och kompetensutveckling, vilken examinerar lärandemål 3 och motsvarar 2,5hp. Denna bedöms U/G/VG.
Kurslitteratur och övriga läromedel
Kurslitteratur och övriga läromedel bestäms i samråd mellan student och undervisande lärare.
Kursvärdering
Högskolan ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av högskolan. Högskolan sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).
Övergångsbestämmelser
Om en kurs inte längre ges eller har genomgått större förändringar ska studenterna, under ett år efter det att förändringen skett, erbjudas två tillfällen för omprov baserade på den kursplan som gällde vid registreringen.