Grundnivå
Minst 100 godkända högskolepoäng inom ett program.
Inget huvudområde
G2F / Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav
Fristående kurs
Varje student ingår i ett eller flera innovationsprojekt. I projekt jobbar deltagarna tillsammans för att ta fram en nyskapande lösning på en verklighetsförankrad utmaning. Projektgruppen ansvarar gemensamt för att projektet presenteras och dokumenteras på lämpligt vis, genom till exempel pitchar, produktpresentationer, resultatbeskrivning, projektplanering, ansvarsfördelning och erfarenheter/reflektioner.
Kunskap och förståelse
För godkänd kurs ska studenten kunna visa:
- kunskap om vad som krävs för att delta i ett innovationsprojekt
- kunskap om och förståelse för sociala relationer, konflikthantering och ledarskap
- förståelse för hur den egna rollen och professionen relaterar till andra kompetenser och ämnesdiscipliner
Färdighet och förmåga
För godkänd kurs ska studenten kunna visa förmåga:
- till lagarbete och samverkan i grupper sammansatta utifrån olika ämnesdiscipliner
- att inom en projektgrupp planera, genomföra, leda, utvärdera och utveckla innovationsprocesser som syftar till att utifrån en utmaning utveckla idéer till konkreta värden för en målgrupp
- att muntligt och skriftligt redogöra för och diskutera information, problem och lösningar inför, och i dialog med olika målgrupper
- att aktivt bidra i projektarbetet
Värderingsförmåga och förhållningssätt
För godkänd kurs ska studenten kunna visa:
- insikt i en innovations möjligheter och begränsningar, dess roll i samhället och människors ansvar för dess nyttjande inbegripet sociala, etiska och ekonomiska aspekter samt miljö- och arbetsmiljöaspekter
- förmåga att samla in, tolka och värdera data för att göra bedömningar med avseende att utveckla en innovativ och behovsorienterad lösning på en verklighetsförankrad utmaning
- förmåga att reflektera över sin roll och utveckling i relation till kursen, projektet och lösningen
Under kursens gång anordnas ett antal föreläsningar/seminarier/workshops/presentationer kring olika aspekter. Under projektet kommer studenten att tillbringa en stor del av sin tid utanför schemalagd undervisning på universitetet och förväntas här samarbeta med andra i projektet för att hitta tider och arbetsformer som fungerar. Varje projekt får också stöd av handledare för att föra projektet framåt.
Studenternas prestationer bedöms genom ett antal olika aktiviteter. För att bli godkänd på hel kurs krävs:
- aktivt deltagande på samtliga schemalagda seminarier samt bidragande till projektgruppen och dess leverabler (10 hp)
- godkänt individuellt reflektionsdokument, godkänd individuell projektdagbok samt godkänd på tillhörande individuella presentationer och redovisningar (5 hp)
Studenten förväntas söka, värdera och använda relevant ämnes-/projekt-/praktikspecifik litteratur på egen hand eller i samråd med lärare/handledare.
Litteratur relaterat till de olika områdena som kursen täcker kommer publiceras på lärplattformen under kursens gång.
Högskolan ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av högskolan. Högskolan sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).
Om en kurs upphört att ges eller genomgått större förändringar ska studenterna, under ett år efter det att förändringen skett, erbjudas två tillfällen för omprov baserade på den kursplan som gällde vid registreringen.