Grundnivå
- 60 hp inklusive kurs om minst 7,5 hp inom mjukvaruutveckling
- 15 högskolepoäng i programmering.
- Engelska 6.
Inget huvudområde
G2F / Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav
Fristående kurs
Kursen ger grundläggande perspektiv på mjukvaruutvecklingstekniker och samarbetsprojekt arbete och innehåller de aktuella framsteg inom mjukvaruutveckling, till exempel:
- utmaningar för högpresterande team
- lean mjukvaruutveckling
- storskalig agil utveckling
- distribuerad mjukvaruutveckling
- avancerad testning
- datadrivna innovation
- testdriven utveckling
Kunskap och förståelse
Efter avslutad kurs ska studenten visa förmåga att:
- visar en förståelse för utmaningar relaterade till högpresterande team
- karakterisera olika processer för mjukvaruutvecklingstekniker
Färdighet och förmåga
Efter avslutad kurs ska studenten visa förmåga att:
- genomföra en förstudie med strategier för ett effektivt programvaruutvecklingsprojekt, med hjälp av lämpliga metoder och tekniker
- presentera och reflektera, både i skriftlig och muntlig form, med hjälp av lämplig akademisk språk
Värderingsförmåga och förhållningssätt
Efter avslutad kurs ska studenten visa förmåga att:
- inom området datavetenskap, göra bedömningar med hänsyn till relevant praxis, vetenskapliga, samhälleliga och etiska aspekter
- identifiera henne/hans behov av ytterligare kunskap och att ta ansvar för hennes/hans framsteg inom området
Föreläsningar, reflekterande seminarier / workshops , handledning och / eller laboratoriestudier. Individuella studier och grupparbeten.
Ett skriftligt och muntligt presenterad förstudierapport i grupp (3,5 hp) och en individuell skriftlig reflektion (4 hp) används för att bedöma den här kursen.
Krav på godkänd betyg A-E: Godkänd bedömning på grupprapporten (inklusive presentation) och på den individuella reflektion. Slutbetyget på kursen baseras på betygen för var och en av dessa bedömningar med lika vikt, där betyget för individuell prövning används som utslagsgivande.
- Artikelkompendium, tillhandahålls av Fakulteten för teknik och samhälle - Malmö högskola
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).
Om en kurs har upphört att ges eller har genomgått större förändringar ska studenterna, under ett år efter det att förändringen har skett, erbjudas två tillfällen för omprov baserade på den kursplan som gällde vid registreringen.
Om en student har beslut om riktat pedagogiskt stöd, har examinator rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra prov på ett alternativt sätt.