Grundnivå
För både TGFFF och TGFFM:
FF254A Grundläggande byggnadsteknik 7,5hp och
2,5 hp i FF255E Real Estate Science: Real Estate Market Analysis
samt
För TGFFF: FF250A Fastighetsvetenskap: Fastighetsföretagande 7,5hp
För TGFFM: FF270A Fastighetsvetenskap: Introduktion till fastighetsförmedling – bostadsmarknaden och fastighetsmäklarrollen 7,5hp
KSFAE Fastighetsvetenskap
G1F / Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav
Kursen ingår i huvudområdet fastighetsvetenskap på nivå 1-60 hp och ingår i examensfordringarna för kandidatexamen i fastighetsvetenskap med inriktning mot fastighetsföretagande.
Kursen ingår i huvudområdet fastighetsvetenskap på nivå 1-60 hp och ingår i examensfordringarna för kandidatexamen i fastighetsvetenskap med inriktning mot fastighetsförmedling.
Kursen syftar till att studenterna ska utveckla förståelse för hur ekonomiska värden skapas på fastighetsmarknaden. Som en del av detta ska studenterna utveckla förmåga att tillämpa statistiska metoder för att analysera lokala bostadsmarknader. Vidare ska studenterna efter avslutad kurs kunna utforma fackmannamässiga värdeutlåtanden. Kursen innehåller därmed inslag av statistik, fastighetsekonomi med särskilt fokus på värdering och finansiell ekonomi applicerat på ekonomiska beslutsprocesser.
Efter avslutad kurs ska student kunna:
Kunskap och förståelse:
1. redogöra för centrala begrepp och teorier inom värdeteori, värderingsteori, värderingsmetoder, finansiell ekonomi och statistik inklusive regressionsanalys och hedoniska prisregressioner
2. förklara värdepåverkande faktorer på lokala fastighetsmarknader
Färdighet och förmåga
3. tillämpa vedertagna värderingsmetoder för att bedöma det ekonomiska värdet av bostadsrätter, småhus och kommersiella fastigheter
4. genomföra fackmannamässiga värdeutlåtanden av bostadsrätter, småhus och kommersiella fastigheter
5. genomföra grundläggande statistiska beräkningar, tillämpa och tolka hedoniska prisregressioner och hantera olika metodologiska problem vid genomförandet
6. tillämpa kunskaper om akademiska tillvägagångssätt och akademiskt skrivande
Värderingsförmåga och förhållningssätt
7. reflektera kring olika perspektiv vid bedömning av marknaden och värdering av fastigheter samt hur värdering påverkas av digitalisering
Undervisning sker genom blended learning med föreläsningar och seminarier på campus, och där även digitala undervisningsformer kan förekomma.
• Individuell skriftlig examination, 4 hp. (UV) ( Lärandemål: 1-7)
• Inlämningsuppgift i statistik (genomförs i grupp, examineras individuellt), 1 hp. (UG) (Lärandemål:1, 5, 6)
• Värdeutlåtande (genomförs i grupp, examineras individuellt), 1,5 hp. (UG) (Lärandemål: 3, 5, 7)
• Gruppbaserat projektarbete inklusive individuell opponering (examineras individuellt), 1 hp. (UG) (Lärandemål: 1, 2, 5, 6, 7)
För godkänt betyg på kursen krävs att samtliga examinationer är godkända.
För väl godkänt betyg på kursen krävs dessutom väl godkänt betyg på Individuell skriftlig examination.
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).
Om en kurs har upphört att ges eller har genomgått större förändringar ska studenterna, under ett år efter det att förändringen har skett, erbjudas två tillfällen för omprov baserade på den kursplan som gällde vid registreringen.
Om en student har beslut om riktat pedagogiskt stöd, har examinator rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra prov på ett alternativt sätt.