Avancerad nivå
Genomgångna kurser: IV606G Research Methods in Sport Sciences
LAIVA / Idrottsvetenskap
A1F / Avancerad nivå, har kurs/er på avancerad nivå som förkunskapskrav
Huvudområde Idrottsvetenskap - A1F
Kursen syftar till studenten ska fördjupa sin akademiska och praktiska förståelse för och handlingskompetens i forsknings- och utvecklingsarbete (FoU-arbete) samt kunna kommunicera sina kunskaper och erfarenheter i både akademisk och praktiskt tillämpbar form.
Kursen varvar teori och praktik, där studenten är den drivande i arbetsprocessen.
Studenten arbetar i samverkan med en för idrottsvetenskap relevant organisation och tillsammans med denna identifierar studenten ett problemområde. Studenten utarbetar en projektplan och utifrån denna genomför studenten ett FoU-arbete vilket innefattar att söka, samla, värdera och kritiskt tolka relevant empiriskt material samt utifrån detta dra slutsatser och utarbeta utvecklingsförslag som kommuniceras med organisationen. Resultaten ska dels presenteras och diskuteras muntligt med såväl mottagarparten som i ett akademiskt sammanhang, dels presenteras som en populärvetenskaplig rapport.
Därtill ingår i kursen att avslutningsvis utvärdera arbetsprocessen utifrån vetenskapliga, samhälleliga och etiska perspektiv samt identifiera behov av ytterligare kunskap med fokus på tillämpning ur såväl ett eget som ett idrottsvetenskapligt perspektiv.
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- genomföra ett FoU-projekt i nära samverkan med en för idrottsvetenskap relevant organisation
- rapportera resultaten av FoU-projektet
- redogöra för och diskutera slutsatser från FoU-projektet
- utvärdera det genomförda projektet med hänsyn till relevanta vetenskapliga, samhälleliga och etiska perspektiv
- identifiera behov av ytterligare kunskap med fokus på tillämpning ur såväl ett eget som ett idrottsvetenskapligt perspektiv
Kursen innehåller varierande arbetsformer som kan utgöras av föreläsningar, gästföreläsningar, seminarier, gruppövningar, studiebesök och självstudier. De moment som kräver obligatorisk närvaro anges av kursledaren vid kursstart.
Kursen examineras genom:
Prov 1: Skriftlig individuell examination, 7,5 hp (Written Individual Exam 7,5 credits). I denna examineras lärandemål 1, 4 och 5.
Prov 2: Skriftlig projektrapport 6 hp (Written Project Report 6 credits). I denna examineras lärandemål 3.
Prov 3: Muntlig presentation, 1,5 hp (Oral Presentation 1,5 credits). I denna examineras lärandemål 4.
Betygskriterier samt villkor för betyg på hel kurs delges av kursledaren vid kursstart.
Jones, Ian (2015). Research Methods for Sports Studies. Abingdon: Routledge. 364 pages.
Ratten, Vanessa & Ferreira, Joao J. (2016). Sport Entrepreneurship and Innovation. Abingdon: Routledge. 264 pages.
Tonnquist, Bo (2016). Project management. Stockholm: Sanoma Utbildning. 500 pages.
Literature comprising up to 500 pages chosen in consultation with the teachers.
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).
Om en kurs har upphört att ges eller har genomgått större förändringar ska studenterna, under ett år efter det att förändringen har skett, erbjudas två tillfällen för omprov baserade på den kursplan som gällde vid registreringen.
Om en student har beslut om riktat pedagogiskt stöd, har examinator rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra prov på ett alternativt sätt.
Svenskt kursnamn: Forskning och utveckling med fokus på idrott i samhället