Grundnivå
Matematik B, Samhällskunskap A samt godkända kurser motsvarande minst 110 högskolepoäng från termin 1-5 i programmet. Dessa skall inkludera delkurs 2, 10 hp, i kurs SC141C.
HSSAA / Socialt arbete
G2E / Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för ka
Nivå 61-90 hp. Kursen ingår i socionomprogrammets sjätte termin.
Kursen syftar till att studenten självständigt skall kunna planera och genomföra en vetenskaplig undersökning med relevans för socialt arbete.
Under kursen skriver studenten ett självständigt examensarbete inom huvudområdet socialt arbete. Studenten genomför också en opposition av annan students examensarbete.
Efter avslutad delkurs skall studenten kunna:
- formulera en vetenskaplig problemställning med relevans för socialt arbete,
- utifrån vald problemställning välja och redogöra för metodologiska angreppssätt samt redovisa forskningsetiska överväganden,
- självständigt presentera, analysera, tolka och diskutera insamlat material med stöd i samhällsvetenskaplig teori, samt identifiera behov av ytterligare kunskap,
- skriva och lägga fram en vetenskaplig text som präglas av vedertagna krav på formalia samt med språkligt godtagbar kvalitet, och
- diskutera och försvara det egna examensarbetet samt opponera på ett annat arbete.
I kursen skriver studenten ett examensarbete som försvaras vid ett seminarium. Uppsatsarbetet sker enskilt eller av högst två studenter. Undervisningen bedrivs i form av handledning såväl i grupp som individuellt. Uppsatshandledaren bedömer, i samråd med studenten, när uppsatsen kan lämnas in för examination. Studenten opponerar också på en annan students uppsats vid obligatoriskt examinationsgrundade seminarium. Handledningstiden är begränsad till den termin studenten först registrerades på kursen. Undantag kan göras av examinator om särskilda skäl föreligger. De inplanerade handledningstillfällena kan inte kompenseras vid annat tillfälle.
Kursen examineras genom bedömning av ett skriftligt examensarbete i form av en uppsats samt uppsatsseminarium med opposition. Uppsatsarbetet sker enskilt eller
Lärandemål 1-4 examineras genom bedömning av ett skriftligt examensarbete i form av en uppsats. Fokus i bedömningen ligger på studentens förmåga att, med utgångspunkt i ett för socialt arbete relevant problem, genomföra en vetenskaplig undersökning av, samt kritiskt analysera detsamma utifrån relevant kunskapsläge och teori. Lärandemål 5 examineras genom att studenten försvarar det egna examensarbetet, samt opponerar på en annan students uppsats vid seminarium. Fokus i bedömningen ligger på studentens förmåga att försvara det egna arbetet med sakliga och relevanta argument, samt att kritiskt och konstruktivt granska ett annat arbete. Vid pararbete gör studenterna en beskrivning av hur uppsatsarbetet gått till som underlag för en individuell bedömning. Eventuell frånvaro i obligatoriska moment ska kompenseras genom deltagande i nästkommande seminarium.
För godkänt på hela kursen krävs godkänt betyg på examensarbetet, vilket inkluderar godkänd opponering och försvar vid obligatoriskt seminarium. För väl godkänt på hela kursen krävs väl godkänt betyg på examensarbetet, vilket inkluderar godkänd opponering och försvar vid obligatoriskt seminarium.
Rätt till omprov
Student som underkänts i prov ges möjlighet till två omprov på samma kursinnehåll och med samma krav. Studenten har därutöver rätt att tentera på samma kurs vid efterföljande kurstillfällen enligt samma regel. Prov och omprov genomförs på de tider som anges i schemat.
Gudmundsson P, (2016) Skrivanvisningar för studenter vid fakulteten för hälsa och samhälle. Malmö: Fakulteten för hälsa och samhälle. 16 s.
Studenten väljer litteratur utifrån sitt examensarbete i samråd med sin handledare.
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna (HF1:14).
Om en kurs har upphört att ges eller har genomgått större förändringar ska studenterna, under ett år efter det att förändringen har skett, erbjudas två tillfällen för omprov baserade på den kursplan som gällde vid registreringen.
Om en student har beslut om riktat pedagogiskt stöd, har examinator rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra prov på ett alternativt sätt.