Avancerad nivå
Kandidatexamen eller motsvarande, minst 90 hp i idrottsvetenskap, sport management, sport business, folkhälsovetenskap, hälsopedagogik, hälsopromotion, idrottspsykologi, ämneslärarutbildning med inriktning idrott och hälsa eller liknande.
Engelska 6 eller motsvarande.
LAIVA / Idrottsvetenskap
A1N / Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav
Huvudoområde - Idrottsvetenskap - A1N
I kursen studeras idrottsvetenskapens olika delar och dess fler- och mångvetenskapliga karaktär med särskilt fokus på de samhällsvetenskapliga delarna, idrott och samhälle samt sport management. Stor vikt läggs vid att det är en internationell studentgrupp och studenterna bidrar aktivt utifrån sina olika bakgrunder.
Studenterna arbetar med analys av konkreta fall och förslag på åtgärder av identifierade problem. Studenterna reflekterar enskilt och i grupp över den egna rollen och positionen inom fältet och behov av ytterligare kunskaper och färdigheter inom ämnesområdet med fokus på såväl de fortsatta studierna som det framtida yrkeslivet.
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- redogöra för centrala begrepp och problematisera olika kunskaps- och forskningsfält inom idrottsvetenskapen och förhållandet mellan dessa
- identifiera aktuella, relevanta frågor och perspektiv inom idrottsvetenskapens fält, samt utveckla och resonera kring olika lösningar på dessa
- reflektera över och identifiera kunskaps- och kompetensluckor med hänsyn till fortsatta studier och framtida yrkesliv
Kursen innehåller varierande arbetsformer som kan utgöras av föreläsningar, gästföreläsningar, seminarier, gruppövningar, studiebesök och självstudier. De moment som kräver obligatorisk närvaro anges av kursledaren vid kursstart.
Kursen examineras genom
Prov 1: Portfolio (Portfolio 4 credits), 4 hp. I detta prov examineras lärandemål ett, två och tre.
Prov 2: Poster (Poster 3,5 credits) 3,5 hp.?I detta prov examineras lärandemål två.
Betygskriterier samt villkor för betyg på hel kurs delges av kursledaren vid kursstart.
Houlihan, Barry & Malcolm, Dominic (red.) (2016). Sport and Society. Third edition. London: Sage. (del 1, 3 och 4: 375 av 582 s.)
Robinson, Leigh (red.) (2012). Routledge Handbook of Sport Management. London: Routledge. 474 s.
Vetenskapliga artiklar omfattande 100 s. (väljs i samråd med ansvarig lärare).
Dokument i anslutning till fallstudiearbetet omfattande ca 150 s.
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).
Om en kurs har upphört att ges eller har genomgått större förändringar ska studenterna, under ett år efter det att förändringen har skett, erbjudas två tillfällen för omprov baserade på den kursplan som gällde vid registreringen.
Om en student har beslut om riktat pedagogiskt stöd, har examinator rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra prov på ett alternativt sätt.
Svenskt kursnamn: Idrott i samhället – att möta utmaningar