Avancerad nivå
- Kandidatexamen eller motsvarande om minst 180 HP i datavetenskap eller medieteknik, eller till dem närliggande och relevanta ämnen. Exempel på sådana ämnen är data- och informationsvetenskap, informationssystem, informatik, medie- och kommunikationsvetenskap, interaktionsdesign, människa-datorinteraktion.
- Kunskaper motsvarande engelska 6 på svensk gymnasienivå
CTDVA Datavetenskap, CTMET Medieteknik
A1N / Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav
Kursen ingår i huvudområdet datavetenskap och kan ingå i examensfordringarna för mastersexamen i datavetenskap.
Kursen ingår alternativt i huvudområdet medieteknik och kan ingå i examensfordringarna för mastersexamen i medieteknik.
Kursen syftar till att utveckla studentens förmåga till att kommunicera på ett professionellt och reflekterat sätt i olika former och sammanhang, genom olika medier samt med olika målgrupper.
Kunskap och förståelse
För godkänd kurs ska studenten kunna:
1. Beskriva och relatera till centrala begrepp och former av professionell kommunikation samt hur den kan ges uttryck i olika sammanhang och med olika målgrupper
2. Demonstrera medvetenhet kring de regler, normer och förhållningssätt som är relevanta vid kommunikation i ett akademiskt sammanhang
Färdighet och förmåga
För godkänd kurs ska studenten kunna:
3. Visa förmåga att, baserat på situation, välja och anpassa lämpligt kommunikationssätt
4. Behärska olika sätt att effektivt och professionellt kommunicera beroende på situation
5. Ge och fåta återkoppling på ett professionellt sätt, och att använda återkoppling för att förbättra sin kommunikation
6. Kommunicera och visualisera tekniska och komplicerade lösningar och dess möjligheter/användningsområde, på ett sätt som gör innehållet förståeligt för olika målgrupper.
Värderingsförmåga och förhållningssätt
7. Värdera information och kritiskt reflektera kring de teorier, resonemang och aktiviteter som avhandlas inom kursen
Under kursens gång genomförs föreläsningar, workshops, seminarier och presentationer. Utöver detta genomförs kursen till stora delar i form av självstudier och grupparbete.
Betygssättning baseras på muntlig och skriftlig kommunikation, inklusive aktiv medverkan, genom följande moment:
- Tentamen – 1,5HP – UG – examinerar lärandemål 1-2.
- Seminarier/workshops och tillhörande inlämningsuppgifter – 4HP – UG - examinerar lärandemål 3-6.
- Reflektionsuppgift – 2HP – UA – examinerar lärandemål 3-7
Krav för betyg godkänt (A-E): Godkänt på samtliga moment.
Slutligt betyg baseras på momentet Reflektionsuppgift.
Kursen har ingen specifik kurslitteratur utan relevant material för olika delar tillgängliggörs via lärplattformen och universitetets bibliotek.
Litteratur kan bestå av t.ex. böcker/bokutdrag, vetenskapliga och populärvetenskapliga artiklar och videos.
Utöver tillgängliggjord litteratur förväntas studenten söka och välja relevant litteratur för olika uppgifter inom kursen.
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).
Om en kurs har upphört att ges eller har genomgått större förändringar ska studenterna, under ett år efter det att förändringen har skett, erbjudas två tillfällen för omprov baserade på den kursplan som gällde vid registreringen.
Om en student har beslut om riktat pedagogiskt stöd, har examinator rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra prov på ett alternativt sätt.