Grundnivå
Grundläggande behörighet + Engelska 6.
Godkända kurser: KK401B Det föränderliga medielandskapet.
Inget huvudområde
G1F / Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav
Kursen ingår i huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap på nivå 31-60 hp och kan ingå i examensfordringarna för kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap.
- Medieproduktion
- Produktionskultur
- Produktionsvillkor
- Kulturarbete och kulturarbetare
- Politiskt-ekonomiska perspektiv på medieproduktion och produktionskulturer
- Kulturindustrierna, de kreativa näringarna och andra medieorganisationer, företag och sociala rörelser.
- Mediernas roll i offentligheten
- Omvärldsanalys
- Reportage
- Projektarbete i grupp där studenterna gör studiebesök och genomför intervjuer med företrädare för medieorganisationer/producenter
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- Reflektera över politiska, ekonomiska och sociokulturella förhållanden och förutsättningar med betydelse för olika former av medieproduktion.
- Redogöra för och diskutera relevant teoretisk begreppsbildning om medieproduktion.
- Genomföra omvärldsanalys, kvalitativa intervjuer och reportage på grundläggande nivå.
- Muntligt och skriftligt argumentera och kritiskt reflektera över olika former av medieproduktion och dess roll i relation till samtida offentligheter.
Undervisning bedrivs genom föreläsningar, seminarier, individuellt arbete med kurslitteratur samt grupparbete under viss handledning.
En individuell muntlig examination motsvarande 2,5 hp där studenten förväntas redogöra för och diskutera kursens nyckelbegrepp och hur de förhåller sig till varandra, vilken examinerar lärandemål 1, 2 och 4. Denna bedöms U/G/VG.
Ett grupparbete i form av ett reportage motsvarande 5 hp kring en utvald organisation, företag eller social rörelse, vilket examinerar lärandemål 1, 3 och 4. Detta bedöms U/G.
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om
resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).
Om en kurs har upphört att ges eller har genomgått större förändringar ska studenterna, under ett år efter det att förändringen har skett, erbjudas två tillfällen för omprov baserade på den kursplan som gällde vid registreringen.
Om en student har beslut om riktat pedagogiskt stöd, har examinator rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra prov på ett alternativt sätt.